Ungdom og fritid kårer hvert år årets beste Ungdomshus/Fritidsklubb, i år er Carbon ungdomsklubb blant de tre finalistene, sammen med Ammerudklubben og Ungdommens Kulturhus i Marker.

Alt for ungdommen

Klubbleder Esten Mortensen kommer litt forsinket til avtalen.

– Det var en ungdom som trengte meg mer, akkurat nå, og ungdom er viktigere enn deg, sier han. Vi sier ikke noe på det. I mellomtiden har flere ungdommer spurt hvorfor Bladet er innom, og når de hører vi skal skrive om at de er en av finalistene til å bli Norges beste ungdomsklubb, sparer de ikke på godordene.

– Det ér Norges beste klubb, det er det ingen tvil om, sier en. En annen ramser opp alle tilbudene som finnes på huset, og en tredje nevner at miljøet er inkluderende og de som jobber der er fantastiske. Det kan jo ikke bli bedre enn det?

Esten Mortensen er lykkelig.

– Bare det å være blant de nominerte er stort. Å være en av finalistene, er jo som å vinne det og, sier han.

God grunn til å bli nominert

Carbon Fritidsklubb jobber de hardt for å skape positiv aktivitet. De har forskjellige aktiviteter som blant annet gaming, kunstverksted, dans, eget bandrom - med studio, og mekkerom. Hver klubbkveld er det minimum 3 voksne på jobb som er tilgjengelig og skal gjøre det trygt og trivelig for ungdommene på klubben. Klubben er åpen for ungdommer fra 8. trinn og opp til 18 år, og de som er mellom 18 og 20 stilles det flere krav til, i form av at de må bidra mer på klubben og være gode forbilder for de yngre ungdommene. De legger også opp til relasjonsbygging og de har gratis middag hver eneste dag.

– Det er jo Norges beste klubb, om vi vinner eller ikke, sier Sol Angelica Berg Stavnes - altså jenta som nominerte Carbon som Norges beste klubb.

– Carbon fortjener å vinne, for vi tilbringer mye tid her, og det er et tegn på at vi trives. Carbon har så mye å tilby, skryter hun, egentlig helt uten å skryte. For det er fakta. Det er alle enige om.

Noen dager til i spenning

– Har Carbon vært Norges beste klubb før?

– Ja, hele tiden, hver dag, bare ikke offisielt, svarer Fagkoordinator Esten Mortensen stolt.

Den 8. november avgjøres det under landskonferansen til Ungdom og Fritid på Hamar. Først da får vi vite om Carbon Fritidsklubb trekker det lengste strået og endelig blir offisielt anerkjent, som Norges beste klubb.