Det var Sigurd Almåsbakk Skogmo (24) som stakk av med seieren i den første runde av LønsjQuiz på Bladet.no, og dermed et gavekort på 1000 kroner fra Rema 1000. Skogmo var én av 15 deltagere som hadde åtte av åtte mulige riktige svar. Totalt var det påmeldt 527 spillere eller lag i den aller første runden.

– Jeg måtte ta noen sjanser, særlig på flervalgs-spørsmålene der jeg måtte bruke elimineringsmetodikk, sier han.

Sigurd Almåsbakk Skogmo sikret seieren i den aller første runden av LønsjQuiz. Foto: Privat

– Morsomt

Skogmo jobber til daglig med IT og synes quizspill er morsomt. I høytidene har han blant annet spilt brettspillet Bezzerwizzer en del.

– Quiz er morsomt, du må følge med litt i media og i samfunnet for å gjøre det bra. Dette var et bra initiativ til å gjøre noe i lunsjen.

I premieren var han ikke alene om deltagelsen. Han hadde tatt turen fra Trondheim og hjem til sin mor, Henriette, som bor på Levanger.

– Jeg var på besøk i forbindelse med Kristi Himmelfartshelga. Da samla vi oss i stua og spilte sammen.

Det er fullt lovlig å samarbeide eller spille som lag i LønsjQuiz, men det var aldri aktuelt for Sigurd å gi sin mor hjelp.

– Nei, vi har en intern konkurranse, sier han.

Og den konkurransen vant sønnen. Men Henriette var ikke langt bak. Hun havnet faktisk på tredjeplass, bare 86 poeng bak sønnen og vinner dermed en t-skjorte.

– Vi har begge et stort konkurranseinstinkt. Spiller vi noe er det om å vinne, gjør vi noe er det om å være først. Vi bytter vel litt på å vinne i det vi er med på, sier hun.

Amund Lutnæs er gjest i torsdagens program. Foto: Privat
Vegard Voll er gjest i torsdagens program. Foto: Privat

Nye gjester

I første runde i premieren klarte Idun Aaen fra Elvarli å snike seg inn mellom mor og sønn Skogmo. I andre runde var det Frank Stoum fra Trondheim som vant gavekortet. Torgeir Bardal Roness fra Trondheim endte på andreplass, mens Yngvild Sudenius Knudsen kom på tredjeplass.

Torsdag er det ny runde med LønsjQuiz på Bladet.no og mulighet til å vinne gavekort fra Rema 1000 eller ei LønsjQuiz-t-skjorte. 16. mai er fotballens festdag, og da er det naturlig at tema i runde to blir fotball.

Torsdagens gjester blir:

  • Vegard Voll – tidligere Levanger- og Ranheim-spiller

  • Amund Lutnæs – Mr. Obosligaen og kommentator i TV2