Vaktmester Frank Refsnæs ved Meråker skole skryter uhemmet av de tre mannfolkene som har brukt juli måned til å male Meråker skole.

– Jobben er fagmessig utført. Det er tydelig at de har vært borti slikt arbeid før, sier en strålende fornøyd vaktmester.

Han medgir gjerne at han var spent før de tre tok fatt på jobben.

Godt å jobbe

De tre malerne er nemlig ikke lokale håndverkere. De er syriske flyktninger som nå er bosatt i Meråker. De liker jobben, og de er vel vant med malerarbeid.

– Jeg har jobbet som maler i Syria, og jeg syns det er bra å få jobbe, sier Mutaz Dahhan, den ene av de tre. Han kommer fra den ødelagte storbyen Aleppo, og han har bodd bare én måned i Meråker. Her er han nå fast bosatt.

Tanken om å spørre nye landsmenn om å påta seg et slikt oppdrag dukket opp hos FDV-leder Karstein Sandvik i Meråker kommune.

– Det er en utfordring å skaffe malere i Meråker, og kommunens faste maler var på ferie. Det var behov for å få gjort noe med grunnskolen, og dermed tok jeg kontakt med flyktningkontoret som satte meg i kontakt med tre personer, forteller Karstein Sandvik.

Konsulent

Han fikk engasjert pensjonert maler Torfinn Heggem som konsulent, han fikk kjøpt inn maling og utstyr, og dermed satte de i gang.

– Med velvillig hjelp fra Torfinn, som instruerte dem og kom med gode råd, gikk dette veldig bra. De gjør en solid jobb, og de er nøyaktige og pliktoppfyllende. Dette er folk du kan stole på, sier Karstein Sandvik.

Vaktmester Frank Refsnæs ved Meråker skole har den daglige kontakten med de tre malerne. Behovet for ny maling er det ingen tvil om.

– Det er åtte-ti år siden siste skolen ble malt utvendig, og veggene her får litt juling på grunn av ballsparking og slikt. En skole trenger å bli malt opp litt oftere enn et vanlig hus, sier vaktmester Frank Refsnæs.

Populær sjef

Om vaktmesteren er fornøyd med jobben som de tre gjør, er de minst like fornøyd med «sjefen».

– Hvordan han er som sjef? Han er kjempebra! Han spanderer is på oss når det er varmt, sier Mutaz Dahhan med et bredt smil.