Med Aas og kollega Terje Rotabakk på plass i kontrollhallen, kunne mange campingvogner ha blitt sjekket i løpet av kvelden. I fjor var det 15-20 stykker som møtte fram. På det meste har det vært 40 vogner, ifølge Aas. I tillegg til teknisk kontroll, kunne caravanklubben også tilby en egen fuktighetstest.

– Et positivt tiltak, sier Aas, og viser til mest feil på hjul, bremser og lys. Mekaniske bremser går tregt, og etter en lang vinter mener han bremsene skulle vært renset hver vår. Da kontrollen er frivillig, kan ikke eierne pålegges utbedringer av feil. Men Aas mener de som kommer, er der nettopp for å finne feil de vil ha gjort noe med.

Leder i Stjørdal Caravanklubb, Jan Selbæk, forklarer det dårlige oppmøtet med at langt flere vogner nå står parkert på ett sted. De som kom var «kjørevogner», og nesten alle fra ikke-medlemmer. Men kanskje blir de medlemmer. For gratis-sjekken er også et verveforsøk, og Selbæk understreker at tiltaket skal fortsette neste år, likeså øvelseskjøringen som klubben står bak.

– Man må beherske både speilbruk og den doningen som dras etter bilen, presiserer Selbæk og minner om at campingvognene nå kan være 2.50 meter bred og veie opptil 1500 kilo.

– Dessverre er det ikke alle som har en bil med nok tyngde og motorkraft i forhold til campingvognas størrelse, sier han.

Related content