– Jeg måtte nesten begynne og le da jeg snakket med politiet. Det er jo kjempeartig at de fant sykkelen så mange år etterpå. Og den er visst i god stand også, sier stjørdalingen Knut Sollihaug (57), til daglig sportsansvarlig i Bladet.

Oppdaget ubesvart anrop

Det var tirsdag kveld at ansatte ved Felleskjøpet på Moan i Levanger tok kontakt med politiet. De varslet om en hensatt sykkel i nærheten av butikken.

– Vi sjekket rammenummeret, og det viste seg at den ble meldt stjålet i Stjørdal den 13. juni i år 2000, sier operasjonsleder Rune Reinsborg i Trøndelag politidistrikt.

Knut Sollihaug er nå i Östersund på jobb. Han dekker fotballcupen Storsjöcupen for lokalavisa.

– Jeg så at jeg hadde et ubesvart anrop, og da jeg ringte opp var det en automatisk telefonsvarer som sa at jeg ble satt over til politiet. Det første jeg tenkte da var at det hadde skjedd noe med ungene eller med noen andre i familien, forteller han.

Men det var en mye hyggeligere beskjed han fikk. Den blå Scott-sykkelen som ble stjålet for 17 år siden var funnet.

– Først trodde jeg de mente en sykkel jeg hadde blitt frastjålet enda tidligere. Men da de sa årstallet og hvor den ble stjålet, så skjønte jeg hvilken sykkel det var snakk om, sier 57-åringen.

Husker han ble forbannet

Han husker tilbake til junidagen for drøye 17 år siden. Sykkelen ble låst til et gelender ved den gamle Stjørdalshallen.

– Jeg skulle lage en forhåndsomtale på en fotballkamp, og skulle møte noen på Øverlands Minde. Husker godt at jeg ble forbannet da jeg oppdaget at sykkelen var stjålet, sier Knut Sollihaug.

Nå står den trygt på Verdal lensmannskontor. Den blir hentet av tanta hans førstkommende fredag. Selv kommer han ikke tilbake fra jobbreisen i Östersund før på lørdag.

– Har du savnet sykkelen?

– Nei! Men sykkelen jeg har nå står på hytta på Storlien, så det blir snedig at jeg kan ha denne sykkelen hjemme nå. Det spørs om jeg må en tur til verkstedet til Moksnes Sport for å sjekke om den må ha seg en service, sier Knut Sollihaug og ler.

Riksmedier på tråden

Sykkelhistorien har skapt stor interesse over hele landet. Politiet bekrefter at flere riksmedier var på tråden tirsdag kveld og ville komme i kontakt med Sollihaug.

– Dette er en ordentlig gladsak, sa operasjonsleder Rune Reinsborg til Bladet tirsdag kveld.