Ann-Kristin Vasseljen (35) fra Malvik er ansatt som forlagssjef i Lydbokforlaget.

Beste forutsetninger

Hun tiltrer stillingen i august. I en pressemelding skriver styreleder Kari J. Spjeldnæs at med ansettelsen av Vasseljen får Norges største lydbokforlag en leder som kjenner dagens lydbokmarked og har de beste forutsetninger for at forlaget kan nå enda mange flere lyttere med lydbøker framover.

Markedssjef

Vasseljen er utdannet ved BI og har arbeidet i forlaget siden 2003. Hun har fram til nå vært salgs og markedssjef.

– Lydboken er så langt det viktigste formatet for digital formidling av litteratur i Norge. Det har vært en formidabel vekst i salget av lydbøker for nedlasting via nett og app de siste årene. Med Ann-Kristin Vasseljen får Lydbokforlaget en leder som både kan forvalte en stor historisk rettighetsbase og fortsette den svært gode utviklingen som lydbøker nå opplever, sier styreleder Kari J. Spjeldnæs.

Utvikle produktet

– Min viktigste oppgave blir å forsterke den digitale utviklingen på produktsiden og å utvikle nye forretnings- og distribusjonsformer for lydbøkene, sier Ann-Kristin Vasseljen. Samtidig som hun understreker betydningen av å ivareta den store kundegruppen som fortsatt sverger til lydbøker på CD.

– Sammen med dyktige medarbeidere gleder jeg meg til å utvikle lydbokformatet til et allemannseie på linje med papirbøker, avslutter Vasseljen.

– Hvilke utfordringer venter deg?

– Først og fremst opprettholde det fysiske formatet lydbøker på CD. Men aller viktigst er at bygge videre det digitale markedet som har økt fra 16 til 30 prosent av omsetningen de siste 2 årene.

Har 2000 titler

Vasseljen forteller at de gir ut cirka 100 nye titler i året, og har i dag en base på 2000 titler i egen nettbutikk.

– Hvem er kundene dine?

– Det er folk i hele aldersspennet fra 0 til 100. Gjerne folk som leser mange bøker. Samtidig er lydboka en alternativ måte å tilegne seg litteratur. Lydboka er fin å høre på når man gjør andre ting. Veldig mange som pendler eller er på reise hører på litteratur.

– Er du mye i Malvik?

– Jeg er født og vokst opp i Vasselja, og der er jeg i hvert fall fire ganger i året. Jeg har små barn som synes det er artig å komme til gården, sier Ann-Kristin Vasseljen.

Lydbokforlaget, etablert i 1987, er eid av Aschehoug og Gyldendal. Forlaget er markedsledende i Norge med en samlet omsetning i 2014 på om lag 50 millioner kroner.