Med ei flyttbar flaggstang utlånt av Malvik kommune og et betongelement fra stjørdalsfirmaet Br. Bjerkli AS, gjennomfører Terje Hansen planen om å la det amerikanske flagget, Stars and Stripes, vaie midt i ei rundkjøring i Hommelvik sentrum.

Midt i rundkjøringa

– Vi får låne ei seks meter høy stang fra kommunens lager på Nesset, og Brødrene Bjerkli stiller med et betongelement, som skal plasseres midt i rundkjøringa på fylkesveien utenfor Coop. Der skal det norske og det amerikanske flagget heises som en hilsen til alle som kommer til Hommelvik sentrum i forbindelse med Amcar-treffet, sier en fornøyd Terje Hansen.

– Når begge flaggene vaier fra stanga er det et internasjonalt tegn på høflighet. En flyttbar flaggstang blir en grei løsning, og flagget får en bedre plassering enn i den kommunale flaggstanga i parken ved Herredshuset, mener Hansen.

En god del burning

– Både Fylkesmannen og Statens vegvesen har sagt ja og har vært svært positive til denne løsningen. Her tror jeg det blir en god del burning rundt flaggene i rundkjøringa, sier Terje Hansen, som for to år siden fikk kraftig kritikk for å ha heist det amerikanske flagget på samme kommunale flaggstang som det norske, som markerte HM Dronning Sonjas fødselsdag.

En søknad om å få gjøre det samme i år er avslått av Malvik kommune, som ikke ønsker å ha to nasjoners flagg heist samtidig på samme flaggstang.