Stjørdalsmannen ble blankt frifunnet for overgrepsanklagen i retten. Han tørket bare femåringen etter et dobesøk. Mannen som er i begynnelsen av syttiåra, var tiltalt for å ha befølt en femårig nabojente i skrittet.

Stjørdalsmannen møtte i tingretten forleden der han nektet straffskyld.

I følge tiltalen som statsadvokaten hadde tatt ut, skulle stjørdalsmannen ha forgrepet seg på en femårig jente i nabolaget. Episoden skjedde en ettermiddag i september i fjor. Jenta ble med mannen inn i leiligheten hans. Far til jenta så opptrinnet og reagerte han gikk inn i leiligheten og der sto femåringen foran mannen med buksa på rundt knærne.

I retten forklarte stjørdalsmannen at faren ikke hadde fått med seg hele opptrinnet. Den lille jenta måtte nemlig på do. Hun kom ut av toalettet med buksa rundt knærne og ville ha hjelp. Naboen forklarte da at han hadde tatt en serviett og tørket jenta i skrittet.

I tingretten ble det vist et dommeravhør av jenta. Hennes historie stemte med den som naboen hadde forklart.

Jentas far mente i sitt vitneprov at naboen hadde hatt jenta på fanget, men at hun ble satt ned på gulvet da han kom inn i stua.

Det ble også ført en annen kvinne som vitne. Hun hevdet at hun var blitt misbrukt som liten av samme mann for over tjue år siden.

Politiadvokat Trude Skogen la ned påstand om at stjørdalsmannen måtte kjennes skyldig og dømes til fengsel i 75 dager. Forsvarer advokat Tore Welde mente stjørdalsmannen måtte frifinnes for anklagene.

Tingretten legger stor vekt på at forklaringene til den lille jenta og den eldre mannen er i samsvar. Retten er tydelig på at det ikke kan legges vekt på vitneprovet fra den nå voksne kvinnen i denne saken. Bevisene er derfor ikke sterke nok til å domfelle, mente retten.

Dommen ble derfor enstemmig: Stjørdalsmannen ble frifunnet for anklagene om beføling av femåringen.