Lånkbyggene er selvhjulpne også når de skal arrangere en kirkekonsert. De har krefter i bygda som duger til slikt.

Det er det 17. året på rad at Lånke Kor-All arrangerer romjulskonsert i Lånke kirke. Også denne gangen var oppmøtet i kirken godt.

Fenomenet Nergård

Musikkfenomenet Oddvar Nergård deltar i det meste. Han trakterer flygelhorn like bra som trombone, samtidig som han dirigerer korps, resiterer og synger tenorsolo slik at folk bøyer hodene i andakt der de sitter og lytter.

Ti skolebarn fra Elvran hadde dannet et lite kor og stilte opp og sang julesanger. "Julekveldsvisa" framført med barnestemmer er utvilsomt vakkert.

Blåsere anno 1963

Populært var også gjenhøret med Lånke skolemusikk fra 1963. Korpset har så visst vokst ut av skoleklærne sine, men bevart både gehøret og musikkgleden gjennom disse 50 årene.

Helt selvhjulpne var ikke arrangørene likevel. Øyvind Heimstad bor så vidt vites på nordsiden av Stjørdalselva. Han tilførte konserten noe ekstra med sin basstemme da han sammen med Lånke Kor-All til slutt framførte den russiske folketonen med den svenske teksten: "Jag har hørt om en stad?."

Også denne gangen sang kor og solister sammen med publikum "Deilig er jorden" til avslutning på en konsert som brakte med seg julestemning og mye trivsel.