Stjørdalingen hadde slått til en pubgjest i ansiktet med ølglasset slik at glasset ble knust. Fornærmede ble skåret opp i ansiktet og tiltalte sjøl skar seg opp i handa. Begge ble kjørt sammen til legevakta.

Episoden skjedde på en pub i sentrum av Stjørdal en lørdagskveld i desember i fjor. Den tiltalte stjørdalingen forklarte seg villig da han møtte i retten forleden . Han ga klart utrykk for at han angret på det han hadde gjort. Han hadde aldri slått noen før, forsikret han. Stjørdalingen mente han slo i nødverge fordi fornærmede hadde slått lua av ham. Den fornærmede stjørdalingen ble ført som vitne i retten.

Tiltalte vedgikk at h an hadde drukket både øl og brennevin, og var temmelig beruset. Han var innom for å se etter kjentfolk, og gikk rundt med ølglasset i handa. De to stjørdalingene kjente ikke hverandre, men tiltalte sa at han «visste av» den andre.

Stjørdalingen med ølglasset spurte om å få danse med dama til fornærmede, men hun avviste ham flere ganger. Til slutt ble fornærmede lei, og feide lua av tiltalte. Han slo tilbake med ølglasset, som sprakk.

På legevakta ble tiltalte sydd og plastret. Han har ikke pådratt seg andre varige skader etter episoden enn et arr på kinnet. Tiltalte sjøl skar seg opp i handa.

Retten avviste på standen om nødverge fra tiltalte og hans forsvarer. I domspremissene heter det at tiltalte slo med høyrehånda og at fornærmede ble truffet på høyre side av ansiktet. det skulle tyde på at fornærmede slett ikke sto rett overfor tiltalte og truet ham slik tiltalte mente. retten karakteriserer det hele som ganske uprovosert vold med farlig redskap. At skadene ikke ble større enn de faktisk ble, skyldes bare tilfeldigheter. det kunne lett gått verre, mente retten. Aktor la ned påstand om fengsel i 120 dager. Retten satte straffen til fengsel i 60 dager – 60 dager som må sones. Den domfelte stjørdalingen tok betenkningstid da dommen ble lest opp for ham.