– Forslaget fra KS har helt utilstrekkelige økonomiske rammer til at det vil være mulig å komme fram til en løsning som vi kan akseptere, sier forbundsleder Mette Johnsen Walker i en pressemelding mandag ettermiddag.

– Og KS har vært veldig tydelige på at det ikke var mulig å øke den økonomiske rammen. Da fins det heller intet grunnlag for seriøse forhandlinger, sier Walker.

Skolenes landsforbund har vært i streik siden 8. juni, og har per i dag 72 medlemmer i streik, men tar fra 26. september ut 15 nye medlemmer.

Mandag varslet de at de tar ut 15 nye medlemmer i streik, slik at de fra og med 26. september vil ha 107 streikende medlemmer.

Søndag forlot Utdanningsforbundet møtet med KS hos Riksmekleren. Skolenes landsforbund og Norsk Lektorlag ble sittende, men mandag er det klart at begge fortsetter streiken.

– Vi har hatt som målsetting å få til en løsning og unngå tvungen lønnsnemnd. Derfor sa vi i utgangspunktet ja til å fortsette prosessen da vi først fikk en plass ved forhandlingsbordet. Vi har nå lukket den døren, sier Helle Christin Nyhuus, leder av Norsk Lektorlag.

Norsk Lektorlag har vært i streik siden 8. juni, og har per i dag 60 medlemmer i streik. De vil varsle ny opptrapping tirsdag.

Totalt er over 8.000 lærere i streik på landsbasis.