Med klubbens rike onkel Kjell Inge Røkke på tribuneplass, vartet Molde opp med et festfyrverkeri i samfulle 90 minutter foran eget publikum.

Mame Biram Diouf ga Molde ledelsen etter ti minutter på et velregissert angrep, der han avsluttet med et skudd til side for Rune Almenning Jarstein i Rosenborg-målet. Molde gikk til pause med 1-0 etter at begge lagene hadde et halvt dusin sjanser hver de første 45 minuttene.

Helt i begynnelsen av annen omgang fikk Rosenborg muligheten til utligning på straffespark, men Steffen Iversen skjøt knallhardt i tverrliggeren og ut. I stedet ble resten av kvelden Moldes med fire scoringer i annen omgang.

I den siste halvtimen fikk Molde vist opp alt det som bor i laget, og Rosenborg ble fullstendig ydmyket. Daniel Berg Hestad stanget inn 2-0 på corner fra Magne Hoseth før Norges beste servitør selv satte inn 3-0 på et drømmetreff.

Rosenborg måtte avslutte de siste 22 minuttene med bare ti mann etter at Anthony Annan ble utvist for en unødig hard og sen takling. Da fikk han sitt andre gule kort for dagen.

Pape Pate Diouf og Jose Mota avsluttet ydmykelsen av årets serieleder med to fine mål det siste kvarteret. (ANB-NTB)