– Jeg er svært takknemlig for denne flotte gaven, og imponert over beløpet dere har klart å samle inn. Jeg kan love dere at pengene skal brukes til formålet som er beskrevet på sjekken – nemlig tiltak som fremmer trivsel og aktivitet ved Barneklinikken. Vi har plenty planer for de private gavene vi får. Blant annet ønsker vi å utvide samlingen av lydbøker, CD-plater og mye annet utstyr som kan gjøre oppholdet ved klinikken og skola så bra som mulig.

I reisefølget fra Skjelstadmark var også Siv Toverød og hennes far, Vidar. Siv er godt kjent i gangene på klinikken fra før. I januar i år ble det påvist kreft i kroppen hennes. I ettertid har hun fått intens behandling, med kortere og lengre opphold på sykehuset. Nå behandles hun med cellegift. Under oppholdene på klinikken deltar hun i undervisninga der. Mens hun er heime i Skjelstadmark har hun mulighet til å følge skoleopplegget på klinikken via en bærbar datamaskin – eller på Skjelstadmark skole, hvis hun føler seg i form til det.

De åtte elevene, i følge med to voksne, tilbrakte det meste av gårdagen i Trondheim. På barneklinikken fikk de ei grundig orientering om nåtid og framtid på RiT. Regionsykehuset skal utbygges og moderniseres. Pr. i dag har prosjektet en prisplapp på ca. 8 mill. Men nå står alt i stampe. Etter flere års planlegging ble byggearbeidet ved RiT starta – men ble stansa ganske nylig, fordi et nytt byggested ved Dragvoll skal utredes.

– En trasig situasjon. Vi har gleda oss svært til å få samla alle barne-pasienter under ett tak, i det såkalte «Kvinne- og barnesenteret». Det skulle stå ferdig høsten 2003. Nå vet vi ikke helt hva som skal skje, sier Størseth.

Related content