Mandag denne uka hadde hun og samboer og landslagsutøver Stian Eckhoff en av sine sjeldne treningsfrie dager og den benyttet Anne blant annet til å avlegge biblioteket i nærheten av der hun bor et besøk.

– Vi har ikke fått koblet oss til på internett hjemme så jeg må hit for å sjekke e-post av og til, sier Anne.

– Du er ikke redd for å bli overtrent, noe du ble for et par sesonger siden?

– Jeg tror det skal gå bra. Stian har full kontroll på meg. I hvert fall når det gjelder trening, sier hun. Etter sesongslutt i vinter hadde hun fire uker der hun trente lite.

– Jeg studerer til førskolelærer og var ute i fire uker med praksis i en barnehage i Trondheim. Etter det ble jeg syk. For å si det enkelt så er jeg allergisk mot det meste så jeg sliter litt med støv og gras blant annet, sier hun. Astma har hun også,, noe som betyr at hun må testes jevnlig i forhold til medisinbruk og hva som er tillatt u forhold til dopingsreglene.

– Jeg har vært inne til en test og den var ok. I midten av august skal jeg testes på nytt, sier 25-åringen. Testingen foregår på toppidrettssenteret i Oslo og det er flere av Annes skiskytterkolleger som gjennomfører tester angående astmamedisin.

– Så det er ikke bare jeg som er i en slik situasjon, sier hun.

ALLSIDIG TRENING

Hun driver med allsidig trening i sommer. Selvfølgelig så er rulleskitrening og skyting det viktigste, men sykling, løping og styrkestrening blir også benyttet. Samboerparet Ingstadbjørg/Eckhoff trener både i Trondheim og hjemme i Ingstadbjørgs rike i Meråker. Styrketrening blir unnagjort i et treningsstudio på Lerkendal.

– På Saupstad er det anlagt en ny rulleskiløype mens skytetreningen foregår mye på Nilsbyen eller Saupstad. Men i denne uka skal vi være i Meråker noen dager hvor vi blant annet skal trene noen økter i rulleskiløypa, sier hun som har fått sansen for sykling nå i sommer.

– Det er bare kjempeartig å sykle. Nå blir det enda artigere når Stian har fått sammen en splitter ny racer til meg. Har syklet mellom Meråker og Trondheim og sykling tror jeg har vært en flott idrett å satse på hvis jeg ikke har vært med i skiskyting. Skal ikke se bort fra at jeg begynner å konkurrerer på to hjul etter hvert, sier hun.

SAMLINGER

I månedsskiftet mai/juni var Anne på samling på Sognefjell og Lillehammer og deretter var det samling i Trysil.

– Etter samlingen i Trysil dro Stian og jeg til Sandefjord hvor vi ferierte en uke på hans besteforeldres hytte. Ble litt tid til soling og bading der, men trening ble det tid til også. Deltok også i et showrenn i Arendal under Sandefjord-oppholdet der både Stian og jeg fikk en andreplass, sier hun. Fra 1. til 8. august skal hun delta på samling i Østersund, deretter blir det to uker hjemme i Trondheim før en ny samling, denne gang i Østersund, står for tur.

– Så blir det noen dager hjemme igjen før sommer-NM i Fet og da er det ikke lenge til jeg skal på høydesamling i Sveits. Og da er det jaggu ikke lenge til sesongåpningen på Beitostølen, sier meråkerjenta. Under samlingene blir det gjennomført en del tester og under den første testen på Trysil ble ikke resultatet all verden for Anne.

– Men jeg var av de beste på en test der vi løp seks fireminuttersløp etter hverandre, sier hun som skal gjennomføre noen harde økter i skøyting framover for å stå enda bedre rustet når alvoret begynner om vel tre måneder.