Totalt 120 jenter var påmeldt årets utgave av Miss Universe Norway. Denne uka ble finalistene kunngjort. Caroline Bjørkås Birkelund fra Sveberg er blant de 16 utvalgte.

– Det føles veldig bra. Nå er jeg skikkelig motivert til fortsettelsen. Det er jo dette jeg har gått og håpet på under hele konkurransen, sier hun.

Skummelt

Finalen går av stabelen i Oslo 29. juli. Vinneren får representere Norge i den internasjonale Miss Universe-finalen.

– Det blir artig å være med på finalen men også litt skummelt. Vi må stå på scenen foran mange ukjente folk, så det blir helt sikkert litt nerver knyttet til showet, sier 20-åringen.

Nervøs

Underveis i konkurransen har deltakerne fått poeng for blogging, veldedighetsarbeid og sponsoroppdrag. Dommervurderinger og oppsamlede poeng har vært avgjørende kriterier foran finaleuttaket. Ifølge Birkelund har dommerne sett på bilder og en presentasjonsvideo jentene har fått i oppgave å lage.

Birkelund sier hun var nervøs i dagene før avgjørelsen falt.

– Vi visste ingenting på forhånd. Jeg var nervøs og ble naturligvis veldig glad da mitt navn ble nevnt, sier Birkelund.

Mål om å vinne

Nå har 20-åringen ristet av seg nervene og går til finalen med en avslappet holdning.

– Jeg skal etter beste evne forsøke å ha det artig og nyte øyeblikket, sier Birkelund og røper samtidig en klar målsetting:

– Og selvsagt skal jeg ta med meg gullkrona hjem. Jeg skal jo vinne. Det er naturligvis det store målet, legger hun til.

Travelt

De neste fire månedene kan blir travle for BI-studenten.

– I juni skal alle deltakerne på en fellessamling. Fram til da blir det mye blogging og sponsorarbeid. Poengene er viktig i finalen og det blir viktigere enn noen gang å skaffe seg sponsorer. I tillegg skal jeg øve mye på å gå med høye hæler, sier Caroline Bjørkås Birkelund.