– Jeg er ydmyk og glad for å få denne muligheten. Bladet har hatt stor digital utvikling de siste årene og jeg ser fram til å være med å løfte produktet ytterligere, sier Anders Fossum.

Digital utvikling

Han kommer fra stillingen som frontsjef i samme avis og har lederutdanning fra Nord Universitet. 42-åringen fra Malvik har vært ansatt i Bladet siden 2017 og jobbet før det nær ti år som journalist i Malvik-Bladet.

– Denne omrokkeringen er et ledd i en satsing på lokaljournalistikken i Bladet. Fossum har vært frontsjef i Bladet i flere år og jeg er veldig glad for at han har takket ja til å jobbe utelukkende med å løfte nyhetsjournalistikken og den digitale utviklingen i Bladet, sier ansvarlig redaktør Linn K. Yttervik.

Streaming og politikk

Samtidig vil nyhetsredaktør Jon Håkon Slungård (48) gå over i en ny stilling som samfunnsredaktør, hvor han skal jobbe spesifikt med den politiske dekningen og Bladets satsing på streaming.

– Vi har lenge ønsket å satse mer på både den politiske dekningen og streaming og jeg er helt sikker på at Slungård vil løfte Bladets live-sendinger til nye høyder. Jeg føler meg trygg på at disse omrokkeringene vil komme leserne til gode, sier Yttervik.