– Jeg satser på å komme tilbake for fullt, og jeg har kommet godt i gang med treningen igjen. Målsetningen min nå er å komme ned mot gamle tider og forbedre dem, slår 21-åringen fast.

Det har ikke vært lett for florbyggen den siste tiden. Etter at han ble erklært skadefri i august i fjor for jumpers knee, har han slitt med å komme tilbake i godt gammelt slag.

LITE TRENING

I fjor høst flyttet han til Levanger sammen med kjæresten for å begynne på lærerhøgskola.

– Jeg trente mye med min bror Gunleif på Levanger. Etter at skola startet fortsatte jeg å trene brukbart, men det var perioder jeg var mye opptatt med praksis, så da ble det mindre trening. Likevel var jeg i brukbar form til jul, sier Steinar.

Ved juletider begynte han å kjenne til en skade på utsiden av foten. Etter hvert ble det bedre, men treningen ble det ikke mye av.

– Jeg kom ikke i gang etter jula. Gunleif flyttet fra Levanger, og da ble det enda tyngre. Jeg liker å trene sammen med folk. Fra jul til april trente jeg nesten ingenting. Det ble aldri den gode flyten i treningsarbeidet, forklarer Steinar.

FLYTTET TIL STJØRDAL

I juni flyttet sprinteren tilbake til Stjørdal, for å finne tilbake til sitt gamle jeg.

– Nå går det mye bedre. Nå har jeg folk å trene sammen med, og jeg er mer motivert. I den siste tiden på Levanger var jeg direkte umotivert, og jeg var et stykke unna klubben. Nå satser jeg på å pendle til skole på Levanger, i stedet for å pendle til Stjørdal på trening. Jeg er helt sikker på at dette er en bedre løsning, understreker han.

– Hvordan er formen nå?

– Den er dårlig, og det kan jeg til selv. Jeg har deltatt i ett løp i år, og det var på 100 meter under G-sportlekene på Lillehammer. Jeg gjennomførte et dårlig løp, og fikk tiden 11,67. Men etter løpet var jeg nok blidest av alle sammen, for jeg var så glad for endelig å ha kommet i gang igjen, sier Steinar.

I år er målsetningen å kvalifisere seg til junior-NM i Haugesund i begynnelsen av august på 100 meter.

– Foreløpig er jeg åtte små hundredeler unna kravet på 11,59. Håper å finne stevner der jeg kan klare det, slår han fast.

Første anledning kommer allerede til helga under Sonaleikene på Midtkiløra. Men Steinar har ingen forhåpninger om å klare NM-kravet der.

– Det er grusbane, og den er veldig løs. Jeg mister for mye kraft der, forklarer han.

TAKKER FRIIDRETTSMILJØET

21-åringen legger ikke skjul på at det har vært en tøff tid. Han roser miljøet i Stjørdal Friidrettsklubb for at han nå er på vei tilbake.

– De har støttet meg hele tiden, og jeg har mye å takke dem for. Nå har jeg kommet inn i treningsrutinene igjen, og blitt aktiv. Men det er først til neste år jeg kan forvente gode resultater, avslutter Steinar Lundemo.