Derfor skjønner ikke Tor Leirstein hva som skal bli så mye bedre med en toppklubb i Stjørdal. Han er mer opptatt av å skape en skikkelig treninskultur.

– Nå må folk sette seg ned å se hvilke spillere det er i klubbene i dalføret. Vi må ha flere spillere som gidder å trene. Spillerne i Fram orker ikke å trene mer, og vi i Stjørdals-Blink klarer oss akkurat slik som situasjonen er i dag. I stedet for alt snakket om toppklubb, må vi heller starte opp med folk som vil trene, sier Leirstein.

– Hva tror du er grunnen til at det ikke finnes en skikkelig treningskultur i Stjørdal?

– Det er ikke godt å si. De juniorspillerne som er med på seniornivå i Stjørdals-Blink skal ha skryt, men det finnes mange som rett og slett ikke orker å trene. Jeg får tekstmeldinger om at det ikke passer, så viser det seg at de er på kino i stedet. Slikt går ikke an, understreker han, som samtidig roser initiativtakerne til toppklubben.

– Det er en kjempefin idé. Men det er Stjørdals-Blink som er den beste klubben i Stjørdal. Navnet på klubben kunne godt vært noe annet hvis det hadde vært et poeng, men det er det ikke. Nå må vi heller lage kontrakter med folk som gidder å være med, og vi må fremfor alt få med juniorspillere som vil trene, slår Leirstein fast.

TO RØDE KORT

Stjørdals-Blink fikk en etterlengtet seier i kampen mot Melhus på Øverlands Minde fredag kveld. Kampen inneholdt mye, blant annet to utvisninger på hjemmelaget.

– Jeg synes det var bra jobbet av guttene. I 2. omgang gjør vi det vi skal, og den omgangen er utrolig bra. Vi dominerer kampen med ti mann. Det var viktig for oss å starte ferien med en god følelse, sier treneren.

Keeper Aleksander Vold fikk det røde kortet da han felte en Melhus-spiller på vei mot mål midtveis i 1. omgang. Med ti mann på banen scoret Stjørdals-Blink fire mål, før midtstopper Per Morten fikk sitt andre gule kort helt mot slutten av kampen, og måtte forlate banen. Begge de gule kortene til Rinnan kom som følge av kjeftbruk. Utrolig unødvendig gjort av den rutinerte midtstopperen.

HOLM JENSEN TILBAKE

Nå tar spillerne ferie, og spiller sin første kamp igjen 2. august mot Rosenborgs tredjelag på bortebane. Da er også Kristian Holm Jensen tilbake på laget etter et opphold i Tyskland.

– Vi får et helt annet lag når vi får folk tilbake fra skader, fastslår Tor Leirstein.

MÅ TRENE MER: Trener i Stjørdals-Blink, Tor Leirstein, mener det bare er tull å snakke om en ny toppklubb i Stjørdal. Han retter i stedet fokus på treningskulturen.