Karina Ponce har nettopp avsluttet skoleåret som AFS-er ved Ole Vig vg- skole. Det siste halve året har hun bodd hos Randi og Bjørn Berg i Arnt Mathisens gate, og det var plena deres som var åstedet for oppvisninga i denne dansen, som må ses på rom et rituale idet en forbereder seg til kamp.

Ettersom Karina er av latinamerikansk avstamming skulle en tro at dette var noe hun hadde med seg heimefra, men nei, da.Capoeira har hun lært, av alle steder i Trondheim, og sammen med en del venner hun har fått i Stjørdal kunne hun vise fram enkelte trinn, om vi skal våge å kalle det det.

Gina Kjelvik og Marte Berg har begge bakgrunn fra turnsporten, og det ser vi tydeligvis når de gjør oss delaktige i kunnskapen, for her er det ikke mye en-to-tre. Per Erlend Fløttum Høen og Marius Dahl akkompagnerer på henholdsvis tamburin og et strengeinstrument som heter birimbao, men helst skal det være større orkester og et helt kor som skal oppildne krigerne.

Når Karina i dag drar hjem til San Francisco, er det med mange gode minner fra Stjørdal og Norge, og utpå sommeren får hun også gjenvisitt av Randi og Bjørn. Avslutningsparty hadde hun for 50 venner forrige mandag, og etter dansinga var det også grillfest på sankthanskvelden. Hun har også fått sett en del av Norge, blant annet var hun 17. mai i Oslo, og forrige helg opplevde hun å få gå gjennom hullet i Torghatten. Dette var litt spesielt, ettersom et bilde av Torghatten var noe av det første hun assosierte med Norge.

Og nå blir det sikkert også capoeira i San Francisco

Related content