Nærmere 80 unge, ivrige drillere var med på torsdagens Nyttårsdrill i regi av Stjørdal Drilltropp.

– Vi ønsker å gi drillerne en arena for å vise fram det de øver på gjennom sesongene. Samtidig vil vi vise fram drillingen, som er noe helt annet nå enn for noen år siden, sier Elin Kolden, som er leder i Stjørdal Drilltropp.

Fra fem steder

Det var drillere fra Haraldreina og Kvislabakken Skolekorps, Hegra Skolemusikk, Åsen Skolekorps, Hommelvik Juniorkorps og naturlig nok Stjørdal Drilltropp som viste fram rytme, smidighet og eleganse på høyt nivå i kantina ved Ole Vig videregående skole.

Fellesdans

I løpet av en hektisk halvtime øvet alle inn en fellesdans, instruert av Else Kristine Welde fra Stjørdal Drilltropp. 18-åringen, som er rødruss fra danselinjen ved Ole Vig videregående skole, loset de bortimot 80 yngre drillerne trygt gjennom den to ganger under selve oppvisningen.

– Alle er veldig flinke, så det gikk egentlig kjempebra det, synes Else Kristine Welde, som har lagt sin aktive drillkarriere på hylla. Nå er det instruering som gjelder. Tre ganger i uka er hun i aksjon som instruktør for unge utøvere i Stjørdal Drilltropp og for drillere på Frosta og i Åsen.

– Det er kjempeartig. Det tar mye tid, men det er verdt det, sier 18-åringen.