– Hans velskrevne ord er blitt til vakre viser som til sammen utgjør en norsk kulturskatt, sier dirigent Torstein Fosmo i en pressemelding.

Hommelvikingen har det musikalske ansvaret for konserten sammen med forloveden Mildred Marita Ramberg Røthe.

Gir plass til de ukjente visene

– Melodiene hans gir gode muligheter for fin korsang. Vi vil også gi plass til de mer ukjente visene, som vi for eksempel har hentet fra plata «Langt nord i livet», fortsetter Fosmo.

De fleste sangene er i eget arrangement av korets dirigent Torstein Fosmo, men også av Henning Sommerro med flere, heter det i pressemeldinga.

Begynte i BBC

Erik Bye vokste opp på Nordstrand i Oslo og tok utdanning i USA. Han begynte sin radiokarriere i BBC sin norske avdeling 1955 og fikk jobb i NRK i 1958, blant annet med Søndagsposten sammen med Otto Nielsen og Alf Prøysen.

Han ble grammofonartist allerede i 1958 med «Vandringsvise» og TV-profil med programmer som «Vi går om bord» og «Lørdagskveld med Erik Bye».

Bye hadde også et langvarig forhold til Redningsselskapet - der han blant annet organiserte innsamling for å bygge redningsskøyta «Skomvær 2» og fikk en redningsskøyte oppkalt etter seg før han døde i 2004.

Hederspriser

Kunstneren, dikteren og sangeren har skrevet og gitt ut mange viser som er blitt folkeeie, likeledes flere bokutgivelser.

I 1980 ble han utnevnt til ridder av 1. klasse. Han har fått flere Spellemannpriser og juryens hederspris både som Spellemann og under Gullruten på TV. I 2005 kom Bye på tredjeplass i kåringen av Århundrets nordmann etter kong Olav og Einar Gerhardsen.