Piloten overlevde, mens en mann og en kvinne, begge 68 år gamle, mistet livet da et helikopter tirsdag styrtet på et jorde i Verdal.

Etterforskningsleder i Trøndelag politidistrikt, Kjetil Mollan sa på en pressekonferanse onsdag at piloten fortsatt er på sykehus og at han ikke er avhørt.

– Det er på grunn av hans helsesituasjon og sakens alvorlighet, sa Mollan.

Etterforskningslederen sier at politiet gjør undersøkelser mot piloten, og at dette fører til at piloten har status som siktet. Han understreker at det ikke er plassert skyld, selv om man er siktet i en straffesak.

– Men vi er nødt til å gjøre det for å få gjort de undersøkelsene vi har behov for å gjøre, for å opplyse saken på en best mulig måte, sier Mollan.

På pressekonferansen klokken 13 var det ikke utformet en formell siktelse, men Mollan sier det ligger an til at siktelsen vil lyde på uaktsomt overtredelse av luftfartsloven.

– Når det gjelder hypoteser for ulike årsaker til uhellet, så er selvfølgelig pilot en av tingene vi ønsker å undersøke. Men det kan også være mange andre årsaker, sier etterforskningslederen.

(©NTB)