– Jeg har lyst til å bli god, selv om jeg ikke tror jeg kan bli like flink som favorittspilleren min, sier Peter Raw Aspeslåen.

Den amerikanske superstjernen Kyrie Irwing er idolet til stjørdalingen, men det tar nok en stund for å bli like god. Innsatsen står det imidlertid ikke på.

Hver eneste uke trener basketballtalentet tre ganger.

– Etter treningene står jeg igjen for å trene videre, forteller Raw Aspeslåen.

Ha det artig

I helgen spilte Raw Aspeslåen både for Stjørdal Baskettballklubbs 12- og 13-årslag i Yngreturneringen som moderklubben arrangerte.

I søndagens oppgjør mot Sverresborg spilte han og lagkompisene kjempebra, og vant oppgjøret.

– Det viktigste er å ha det artig, men det er moro å vinne. I dag gikk det kjempefint, sier han.

16 lag deltok

Stjørdal Basketballklubb gjør en stor innsats for å tilrettelegge for økt rekruttering, og gjennom Yngreturneringen i Stjørdalshallen hvor hele 16 lag deltok, fikk de yngste muligheten til å spille mange kamper mot jevnaldringer.

– Mange av spillerne i klubbene trener ofte med eldre spillere. I slike turneringer får de kamperfaring mot jevnaldringer, og det er viktig, sier Håkon Smørvik, som er trener for Stjørdal Basketballklubbs tre yngste lag.

Prestasjonsfokus

Han er opptatt av å fokusere på prestasjoner.

– Under Yngreturneringen offentliggjør vi ikke resultatene. Vi er opptatt av prestasjonene, og at spillerne skal få oppleve å gjenta gode prestasjoner fremfor å  fokusere på resultater, sier Smørvik.

Trener Håkon Smørvik er opptatt av å fokusere på prestasjoner i stedet for resultater. F Foto: Frank Skaufel