Det er knapt en måned til startskuddet smeller for årets St. Olavslopp. Åpningsdagen er 11. juli, og starten er i Østersund. Innkomst i Trondheim 14. juli. Tilsammen skal det løpes 333,6 km. Det er 28 etapper i tillegg til 28 ekstravekslinger. 95 norske lag er påmeldt, mens det i fjor var 101 lag som stilte til start.

På Skatval har man de siste årene skapt liv og røre rundt St. Olavsloppet - både på Steinvikholmen, som er etappe 25, og ekstravekslingen på Framnes stadion. IL Fram har da også fått utmerkelse for beste arrangement.

I år blir nok St. Olavsloppet en attraksjon mindre for bygdafolket på Skatval. IL Fram, som var påmeldt, har måttet trekke laget.

Mens et såpass stort idrettslag som Fram ikke kan stille lag, har verken Forra IL eller IL Dalebrand problemer med løpere til St. Olavsloppet. For som Kjell Olav Storflor i Dalebrand sier:

– St. Olavsloppet er ikke noe diskusjonstema hos oss. Vi skal være med, som vi har gjort siden starten i 1988. Det betyr 14 år uten opphold. I tillegg til våre egne arrangement er St. Olavsloppet det vi ser fram mot hvert år, og det er den harde sondalskjernen som er med. For sju-åtte år siden vurderte vi å stille lag også i konkurranseklassen, men ble enige om at vi skulle holde oss til mosjonsklassen, sier Storflor.

Forra IL må også betraktes som de mindre idrettslagene i kommunen, men her er interessen for St. Olavsloppet stor. Ikke minst kanskje i år når de har en tidligere OL-vinner på laget.

– Ja, Vebjørn Rodal har sagt ja til å stille for oss hvis det ikke kommer noe i veien, og han skal løpe en 10 km fra Hommelvik til Malvik, sier løpssjef i Forra IL, Vegard Vigdenes.

– Hvordan har dere fått Vebjørn Rodal på laget?

– Det har vel sammenheng med at jeg bl.a. trener sammen med ham, og at vi jakter sammen. Vebjørn jakter elg i Forradal, sier Vegard Vigdenes.

Vebjørn Rodal er en sann stjørdalsvenn. Ikke bare jakter han på elg i Forradal. Han fisker laks også i Stjørdalselva sammen med Olav Vikvang. Foruten de lokale lagene som er nevnt stiller også Skjelstadmark IL, Stjørdal Friidrettsklubb, Haraldreina Gammeldansforening og Morgenbaderne lag i St. Olavsloppet 2001. Og fra Meråker - Meråker Mix.

Related content