Det skriver Stjørdal kommune i ei pressemelding tirsdag.

– Journalløsningen ReMin er allerede testet av en rekke kommuner rundt om i landet, og vil avlaste kommunens sporingsteam i en tid hvor arbeidsmengden er stadig økende. Det høye antallet smittede gjør at smittede ikke lenger blir oppringt av smittesporingsteamet, heter det i pressemeldinga.

Så hva er rutinene nå?

Har du symptomer på covid-19, skal du først ta en hurtigtest som du får utlevert i Meierivegen 17. Er den positiv, skal du registrere smitten, bestille PCR-test på teststasjonen og varsle nærkontakter, skriver kommunen.

Registrering

Det gjør du nå enkelt selv på https://hjemmetest.remin.no/vaernes. Denne lenken finner du også på kommunens hjemmeside. Når smitten er registrert får du videre informasjon digitalt.

Alternativt:

Send e-post til hurtigtest@stjordal.kommune.no dersom du ikke har tilgang til nettsiden. Skriv navn, telefonnummer ig eventuelt navn på barnehage, skole eller arbeidsplass. Du vil da få et autosvar med informasjon for videre registrering eller ringe timebestillingstelefonen 477 81 754 (hverdager 09.00-11.00) dersom du verken har mulighet til å registrere deg digitalt eller sende e-post.

PCR-test ved positiv hurtigtest

Dersom hurtigtesten er positiv, bør du også bestille deg time for å få bekreftet smitten via en PCR-test på teststasjonen. Da vil prøvesvaret bli registrert i nasjonale register, noe som har betydning ved behov for koronapass etc.

Varsle nærkontakter

Siste steg er å varsle alle du har vært i kontakt med 48 timer før test ellers symptomer. Du finner god og utfyllende informasjon på kommunens hjemmesider.

Stor vaksinasjonshelg i Stjørdalshallen

15. – 16. januar arrangeres det massevaksinering i Stjørdalshallen. Det er fortsatt timer igjen, spesielt på søndag. Vi oppfordrer alle hvor det har gått minst 20 uker siden forrige dose å bestille time. Her vil smittetiltakene være meget gode for en trygg og god gjennomføring. Det blir også en ny runde med massevaksinering helgen 29. – 30. januar.