Oppdraget er forbeholdt en frivillig organisasjon registrert i Stjørdal kommune.

– Remyra idrettslag har hatt oppgaven i mange år, og vi er kjempefornøyd med den jobben de har gjort. De har stengt veier og dirigert trafikk når togene går på 17. mai. Men dette skjer i regi av kommunen og da er vi nødt til å tilby denne oppgaven til flere, sier Elverum.

Stenge gater

Hun forteller at det trengs en 10–15 personer til å utføre oppdraget.

– Det er gater som skal stenges og det er litt sperremateriell som skal opp. Også må vi ha vakthold i enkelte gater som følger med trafikken. Der trenger vi absolutt ikke store muskuløse menn, men folk som er gode til å snakke med folk, for det er alltid noen som prøver seg, sier Elverum.

Den organisasjonen som får oppgaven vil bli honorert med 15.000 kroner for jobben. Er det flere enn et idrettslag som søker om jobben vil det bli avgjort ved loddtrekning.

Kiosk i Kimenparken

17. mai samles store og små i Kimenparken i forbindelse med borgertoget. Toget starter fra Stjørdalshallen klokken 15.00, og ender i Kimenparken cirka klokken 16.00. Is, brus, pølser, kaffe og kake hører med på nasjonaldagen.

– Kimen kulturhus er stengt 17. mai, derfor ønsker vi å tilby frivillige organisasjoner i Stjørdal å ha kiosk i parken fra klokken 14.00 til klokken 17.00. I fjor var det ingen som meldte seg. Vi fikk tilbakemelding om at det var litt kjedelig at det ikke var mulighet å få kjøpt seg noe på 17. mai, sier Elverum.

Organisasjoner som ønsker noen av oppdragene kan ta Margit Elverum i Stjørdal kommunen, senest senest 20. mars.