– Jeg trives så godt i jobben min, og syns det er synd at kiosken skulle bli nedlagt bare ett år etter at jeg tok over driften, sier franchisetaker Barbro Mjøsund Solheim.

– At det nå ser ut til å være over for Narvesen på Torgkvartalet kom overraskende på meg, og er en tung beskjed å få, legger hun til.

I tillegg til Solheim er det tre deltidsansatte som mister jobbene sine fra nyttår.

Barbro Mjøsund Solheim tok over som franchisetaker i august i fjor, og visste at leiekontrakten var på ett år, men hun hadde regnet med at det skulle forhandles fram en løsning for videre drift på et annet sted i senteret.

Takket nei til nytt areal

Senterleder Geir Veie er helt enig i at det er leit at Narvesen ikke skal drives lenger på Torgkvartalet. Han forteller at Solheim gjør en svært bra jobb.

– Vi må tenke nytt i et senter for at det skal være levende, og i forbindelse med utbyggingen foretar vi en del rotasjon. For ett år siden varslet senterledelsen at leiekontrakten i nåværende areal utløper, og Narvesen ved Reitangruppen har fått tilbud om to andre svært godt egnede arealer som kan erstatte det gamle, opplyser Veie.

– Intensjonen vår er å finne gode alternative løsninger for våre butikker. Narvesen ved Reitan Convenience fikk tilbud om to svært gode arealer som de kunne bytte til. Ett i det nye bygget, som nå blir kafe, og ett i det bestående senteret. Senest for tre måneder siden ga vi Reitangruppen en mulighet til å ta over lokalene til det tidligere «Fristeriet» ved hovedinngang mot Torget. Dette avslo de dessverre, og vi ble veldig overrasket over dette, sier Veie.

Økning i omsetningen

– Vi har hatt jevn og god økning av kunder det året jeg har drevet. På en vanlig hverdag har vi 380–450 kunder innom, og det øker stadig. Vi har mange faste kunder som benytter seg av spill og tipping, kjøper ukeblader, pølser og andre kioskvarer. Vi har en svært god beliggenhet i senteret, som gjør at mange stikker innom. Salget har gått i riktig retning, sier franchisetaker Barbro Mjøsund Solheim.

Dag Røsler (68) er fast kunde på Narvesen, og er nesten daglig innom for å tippe på hester. Han liker ikke at Narvesen blir nedlagt.

– Det syns jeg ikke er noe særlig. Jeg syns det hadde vært fint om de kunne fått fortsette. Jeg tror mange vil savne denne plassen, for her er det alle tiders trivelig betjening og flott service. Nå må jeg gå helt ned til jernbanen for å tippe. Får jo litt mer trim da, og det har jeg sikkert bare godt av, sier Røsler.

Reitan beklager

Kommunikasjonsrådgiver Thea Kjendlie i Reitan Convenience bekrefter at Narvesen-butikken på Torgkvartalet har hatt en god utvikling, men at de nå har bestemt å legge ned butikken.

– Vi hadde håpet å kunne tilby kundene en Narvesen-butikk i eksisterende lokaler, og vi syns det er leit og beklagelig at kjøpmannen og de ansatte nå står uten jobb fra årsskiftet, sier Thea Kjendlie til Bladet.