Mandag ble MX-sporten i Kjøpmannsgata slått konkurs. Eirik Paulsen og de ansatte var uten jobb, og bobestyrer var ikke sikker på om det skulle bli et salg av varelageret eller om banken skulle ta over boet.

Men torsdag ettermiddag kunne Eirik Paulsen fortelle at han hadde fått kjøpt tilbake boet, og en ny sportsbutikk er i emning. Men nå skifter Paulsen sportskjede. Nå blir Sport 1 i Kjøpmannsgata.

- Jeg er veldig lettet over at vi kom til enighet og at vi nå kan starte opp allerede førstkommende mandag. Jeg og flere til har lagt ned en voldsom jobb siden konkursen var et faktum, og nå er vi snart i mål, sier en sliten, men lettet Eirik Paulsen.

Ansatte blir med videre

Alle de som jobbet i MX-sporten har nå fått tilbud om jobb i det nye butikken. Det betyr mye for Paulsen.

- Alle de ansatte blir med videre. Det er viktig for meg.

- Hva med alle avtaler som MX-sporten hadde med enkeltpersoner, klubber og foreninger?

- De avtalene er nå ugyldig som et resultat av konkursen. Derfor blir det prioritet nummer én for meg å jobbe med dette. Disse avtalene betyr mye. Når det gjelder alle som har hatt gavekort og utestående fra det som var MX-sporten, vil jeg som en gest la de få bruke dette i Sport 1-butikken den første tiden, fortsetter Paulsen, som sier at Sport 1 var på han for å skifte kjede allerede for fem år siden.

Men det sammenfalt på samme tidspunkt som Paulsen og flere etablerte ny MX-butikk i Trondheim.

- Jeg tror ingen var veldig lysten på at vi skulle være tilknyttet to ulike kjeder, sier Paulsen.

Hjem for å hvile

Det er ingen til om at Paulsen har brukt de siste dagene godt. Han er derfor klar for å hvile seg litt før nybutikken åpnes mandag.

- Forhåpentligvis er det meste på plass nå. Vi skal bruke helga godt til å være klar til å ta i mot kundene allerede mandag formiddag. Det gleder vi oss til. Og selv om vi nå skifter kjede, vil nok ikke folk oppleve at butikken blir veldig annerledes, selv om vareutvalget blir noe forandret, avslutter Paulsen.

MX-kjeden har tapt terreng i Midt-Norge de siste årene. Minst fem butikker har gått fra MX til Sport 1, for eksempel i Selbu og på Levanger.