Bor du på Vestlandet eller Sørlandet kan paraply være lurt å inkludere i halloween-kostymet. Her varsler meteorologene nedbør mandag. I Trøndelag ser det langt bedre ut.

Sopelime eller paraply?

Mandag er det klart for kvelden hvor hekser flyr på himmelen og monstre lusker i skyggene. Været ser ut til å bli litt mindre skummelt.

– Opphold er jo det kjekkeste når man skal ut å gå «knask eller knep». Slik det ser ut nå vil Østlandet og deler av Trøndelag få best halloween-vær, sier meteorolog Unni Nilssen ved Meteorologisk institutt til NTB.

Bor du på Vestlandet eller Sørlandet kan det være lurt å ha med en paraply i godteposen. Her ser det nemlig ut som det kan bli litt regn ifølge meteorologene.

På de kaldeste stedene i Troms og Finnmark må man kanskje dra på seg en ekstra ullstrømpebukse under kostymet. Her kan det bli nedbør i form av sludd og snø, ifølge meteorologen.

Fint søndag og mandag

Stort sett over hele landet ser det ut til at det blir opphold på lørdagen. Kun Trøndelag skiller seg ut med best værmelding.

Ifølge Yr.no skal det bli riktig så fint i Stjørdal, Meråker og Malvik fra lørdags ettermiddag. Søndag og mandag ligger temperaturene på mellom 8–10 grader - og med litt sol på lur - skal vi tro et tidlig varsel.

– Været framover er egentlig et typisk høstvær. Det er skiftende og vil variere fra dag til dag. Du må nesten bare ta det du får, sier meteorologen.