VÆRNES: Trondheim Lufthavn Værnes har vært stengt for all flytrafikk siden 17.10 torsdag ettermiddag.

ER DU BERØRT AV IVAR? LAST INN BILDER ELLER KOMMENTARER NEDERST I SAKEN!

Klokken 21.20 melder Avinor at flytrafikken på Værnes begynner å normalisere seg igjen.

- Det både lander og tar av fly fra Værnes nå, men det vil være forsinkelser utover kvelden, sier Mathilde Saltvedt, som er servicemedarbeider på Avinor servicesenter på Værnes.

- Torsdagene er tunger trafikkdager på Værnes, så jeg vil anslå at det er et sted mellom 6.000 og 8.000 passasjerer som er berørt av stengingen så langt, sa lufthavnsjef Per Jarle Ingstad.

- Så fort vinden løyer litt vil vi komme i gang med flytrafikk igjen, og vi har håp om at trafikken normaliserer seg utover kvelden. Det vil likevel være et etterslep, som flyselskapene sikkert må jobbe langt utover natta for å komme i rute igjen, sier Ingstad.

15-20 instillinger

Bare SAS melder om 15-20 innstillinger på Værnes grunnet stormen "Ivar".

- Vi har hatt fly som har prøvd å lande på Værnes. Vinden i seg selv er ikke for sterk, og vindretningen er gunstig for at det skal kunne gå an, men det har ikke gått på grunn av at ting på bakken har beveget på seg, sier Knut Morten Johansen, som er informasjonssjef hos SAS.

Fleksibel

SAS melder også at de vil være fleksible med ombookinger for folk som ikke kommer fram til Værnes i tide på grunn av at andre transportmidler er innstilt eller ikke kommer fram.

- Vi vil være fleksible når det gjelder ombookinger for folk som skal ut å fly i løpet av kvelden. De som vi ikke har håp om å få fraktet ut fra Værnes i kveld har vi bokket inn på hotell. De andre håper vi å få med på fly utover kvelden, sier Johansnen.