Fredag, lørdag og søndag er Heimbygdsdager i Elvran. Inger Klevan og Liv Mari Elverum er glade i bygda si, og syns dagene er en fin markering for Elvran. De to sitter også i Lånke Menighetsråd, og denne kombinasjonen førte til ideen om en sommerkonsert i Elvran Kapell. En konsert som passer for både liten og stor, og som skal spre sommerstemning.

– Vi gir ikke ut noe program ved inngangen. Man skal bare sette seg ned, slappe av og nyte, sier Wilhelmsen.

Litt kan han for øvrig røpe. Kveldens solister er Roar Nygård og Elisabeth Trøan Johansen, og de akkompagneres av fire av de seks medlemmene i Lassie ’n’ the Lads. Bjørg Marit Leren, som til vanlig er organist i Lånke og Elvran, skal innvie kapellets nye piano som kom på plass forrige helg.

– Det blir en konsert med musikalsk blanding. Det blir irske, norske og svenske innslag, og også klassisk musikk for piano. Dette kommer til å bli bra, sier Wilhelmsen, som selv skal lese dikt underveis.

Inngangspengene skal gå til ungdomsarbeid i kommunen, som omfatter både ungdomsarbeid innen menighetene og opprettelsen av alternative miljøer for ungdom på Stjørdal. – Vi skulle samle inn disse pengene uansett, og da syntes vi at det beste var å samle inn pengene samtidig som vi ga noe tilbake, sier Wilhelmsen. Han er veldig spent; det er nemlig første gang at en slik konsert arrangeres i Elvran Kapell. – Jeg håper konserten kan inspirere til ettertanke, sier kapellan Wilhelmsen.

Related content