Politiet har etterlyst forvaringsdømte Stig Millehaugen, som ikke møtte opp ved Trondheim fengsel etter permisjon som avtalt klokken 15 onsdag ettermiddag.

Fly fra Værnes

I en pressemelding torsdag formiddag skriver Trøndelag politidistrikt at etterforskningen så langt tyder på at Millehaugen har reist med fly fra Trondheim lufthavn Værnes til Oslo lufthavn i 12-tiden onsdag formiddag, og videre tatt flytoget til Oslo Sentralbanestasjon.

– Det er flere funn som underbygger dette, uten at vi ønsker å gå i detaljer. Det er også viktig å understreke at vi fortsatt jobber ut fra flere hypoteser når det gjelder bevegelsene til den etterlyste, sier politiadvokat Bente Bøklepp i Trøndelag politidistrikt.

Dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen (53) etterlyses av politiet etter at han ikke kom tilbake til Trondheim fengsel etter permisjon onsdag ettermiddag. Foto: Handout fra Politiet / NTB

Trøndelag politidistrikt sendte ut riksvarsel onsdag ettermiddag, og samarbeider tett med flere andre politidistrikt for å finne og pågripe Millehaugen.

Ransaking

Det ble gjennomført ransaking av en bopel tilhørende en bekjent av Millehaugen i Viken fylke tidlig torsdag, da politiet hadde opplysninger som ga grunn til å tro at han kunne oppholde seg der.

VG meldte først om aksjonen og har også snakket med en person i området som fikk politiet på døra. Aksjonen pågikk gjennom natta, skriver Østlandets Blad.

Overfor Dagbladet bekreftet operasjonsleder Jon Erik Nygård i Øst politidistrikt at det dreide seg om et søk etter Stig Millehaugen.

– Vi fikk en anmodning fra Trøndelag politidistrikt om å sjekke ut en adresse, men det ble ikke gjort noe funn.

Operasjonslederen sier samtidig at de ikke har fått beskjed om å lete etter Millehaugen på andre adresser.

Her ser vi Stig Millehaugen i det han går ut av Trondheim fengsel onsdag morgen. Foto: Politiet

Tips

– Vi gjentar at vi ønsker tips fra publikum i saken og at ingen må foreta seg noe på egen hånd. Kontakt politiet hvis du gjort observasjoner som kan være av interesse, sier Bente Bøklepp.

Stig Millehaugen er dømt for en rekke alvorlige lovbrudd, som væpnet ran og overlagt drap. Han ble i Borgarting lagmannsrett i 2012 dømt til 21 års forvaring med 10 års minstetid, for overlagt drap.