Blant kronprinsparet og 250 andre gjester, er den 29 -årige landslagskapteinen fra Stjørdal en av fem innbudte idrettsutøvere til fredagsmiddagen på Akershus. Men hun blir ikke eneste fotballspiller. Ole Gunnar Solskjær er også på plass, i tillegg til håndballandslagets kaptein Else Marte Sørli, snøbrett-kjører Daniel Frank og Bjørn Dæhli.

– Artig å ha et verv som gir en slik anledning, sier Gøril som etter feiring av OL-gull i Sidney med prinsesse Martha Louise nå får møte både kronprins Haakon og Mette Marit. En invitasjon Gøril mener er en betydelig anerkjennelse av kvinnefotballen i Norge.

– Tydelig at kronprinsparet følger med i hva damelandslaget har stått for, påpeker Gøril som gleder seg stort til festmiddagen. Spent er hun også på hvem som blir hennes ene bordkavaler. For på den andre siden håper hun samboer Olav Trøan blir å finne. Han er også er invitert. Foruten seriespill og cupoppgjør for Trondheims-Ørn, blir denne høsten avbrutt av kongelig bryllup før europacupkamper og landslagssamlinger starter i september/oktober.

– En høst det svinger av, synes Gøril som får svingt seg skikkelig allerede den 14. august med kvartfinale i cupen mot formsterke Kolbotn-jenter før fotballen byttes til ballkjole.

Related content