Sofie Erdal Kjeldsand (15) er historisk når hun som aller første jente fra Stjørdal Basketballklubb (SBBK) er tatt ut til landslagssamling.

– Å komme på landslag har hele tiden vært målet mitt. Nå er jeg ett skritt nærmere, sier Sofie Erdal Kjeldsand til Blad-Sporten.

Litt overrasket

15-åringen innrømmer at hun ble litt, men ikke veldig, overrasket da hun fikk beskjeden om at hun var plukket ut til samling i Oslo helgen i månedsskiftet november/desember.

– Under samlingen skal jeg stå på knallhardt og jobbe for å bli med videre i landslaget, sier Kjeldsand.

Hvor mange som blir satset på videre etter samlingen i Oslo om tre uker vet verken hun selv eller klubbtrener Sylvi Sand, men Sofies trener gjennom mange år synes det er veldig fortjent at hun nå får sjansen.

– Sofie er god til det aller meste på banen, men først og fremst har hun stor innsats og arbeidsvilje. Hun har en egen evne til å løfte de andre på laget når hun er på banen, skryter Sylvi Sand, som er tiendeklassing ved Stokkan ungdomsskole og 172 på strømpelesten.

Elitesamling

Sofie Erdal Kjeldsand satser hardt på basketballen. Hun har vært på flere nasjonale samlinger, sammen med mange av sine lagvenninner i Stjørdal Basketballklubb, og sist sommer var hun på elitecamp i Bergen. En stor opplevelse.

– Det var utrolig artig. Trenere var tidligere NBA-spillere, så det var stort. Der fikk jeg også en pris som «hardest worker», sier en fornøyd Kjeldsand. NBA er forkortelsen for National Basketball Association som er den amerikanske basketballigaen hvor de fleste av verdens beste spillere har tilhold.

To baskettreninger, to håndballtreninger og en egentrening i uka står på programmet til Sofie Erdal Kjeldsand. Innimellom skal hun også gjøre det som forventes av en tiendeklassing på skolen.

– Skolen går bra. Det handler mye om lekser og trening, men leksene først, så når de er gjort drar jeg på trening, sier hun.

– Strukturert dame med andre ord?

– Tja, er vel kanskje det. Har bestandig vært sånn, sier Sofie Erdal Kjeldsand.