Den irske folkemusikkartisten Andrea Rice spiller på Stjørdal Museum Værnes for fjerde gang torsdag kveld. Etter konserten inviterer Rice med band til spillesession.

Andrea Rice med band kommer stadig tilbake til Stjørdal Museum Værnes. Hun liker seg på museum, og hennes norske turnemanager Øystein Kjerpeseth forteller at Rice med familie turnerer i Norge som spillende sommerferie. Med seg i bandet har hun ektemannen, og i sommer skal også datteren være med.

Folkemusikk

Rice spiller og synger irsk folkemusikk. På torsdag skal de spille i låven på museet, om det ikke blir så bra sommervarmt vær at konserten flyttes til Prestegårdshagen.

- Det morsomme er at de først spiller konsert – så spillesession. Rice har ingen liste over sanger. Hun tar det litt på sparket. Hun har 350 sanger inne i hodet. Det ligger i navnet på sjangeren hvorfor hun vil spille på museum. Det er folkemusikk. Historiefortelling, forklarer Kjerpeseth.

Norgesvenn

Andrea Rice spiller harpe i tillegg til at hun synger. I bandet spiller de mandolin, gitar og banjo. Om hennes datter blir med i konserten får publikum høre fiolin.

Etter konserten på Stjørdal setter musikerfølget snuten mot Jøa.

- Hva er det jeg har gjort som fortjener dette, sa Norgesvennen Rice siste gang hun turnerte i Norge.