Arkitekturprisen 2017 er et samarbeid mellom Norske arkitekters landsforbund (NAL), Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL) og Norske landskapsarkitekters forening (NLA). I 2017 deles prisen ut for andre gang. Prisen skiller seg fra andre priser ved at den ikke har en oppnevnt jury, men baserer seg på et bredt engasjement i bransjen, står det i en pressemelding publisert på arkitektur.no.

Dette er en pris der vinnerprosjektet nomineres og stemmes frem av arkitekter. Medlemmene i de tre organisasjonene kan i felleskap diskutere og definere kvalitet og bidra til en aktiv, konstruktiv og tverrfaglig diskusjon.

Kimen kulturhus er ett av to trønderske prosjekt som er kommet til finalen. Det andre er Moholt 50|50, en utvidelse og fortetting av Moholt studentby i Trondheim.

Arkitekturprisen 2017 deles ut på Arkitekturfesten den 21. september i forlengelse av Arkitekturdagen, på Chateau Neuf i Oslo. Premien er kroner 100 000,- samt diplom og en plakett som kan festes på selve prosjektet.

I slutten av august vil alle medlemmer i NAL, NIL og NLA motta en e-post med en personlig lenke til avstemning. Da kan man stemme frem sitt favorittprosjekt til Arkitekturprisen 2017 blant de 20 prosjektene som er med i finalen. Prosjektet med flest stemmer vinner.