Først ut til å bli hedret for sitt engasjement, var Midtheim barnehage.

Sjefen på Torgkvartalet, Geir Veie, har i lengre tid grublet på hva Torgkvartalet kan gjøre for at Stjørdal kan bli en bedre plass å bo og være i. Så fikk han og markedsrådet ved kjøpesenteret ideen om at de skulle initiere og tilrettelegge for gode opplevelser, et opplegg de har kalt for «Min By».

– Vi har ingen mulighet til å skape alle de gode opplevelsene for folk i lokalsamfunnet. Men vi kan tilrettelegge, koordinere og påskjønne de som vil noe, sier Veie.

Og det var nettopp det de gjorde da Midtheim barnehage ble utfordret til å gjøre noe flott for noen som bor i Stjørdal.

Valgte bosenteret

Midtheim barnehage tok utfordringen på strak arm, og i forrige uke tok de eldste barna i barnehagen turen til Stjørdal Bosenter. Her sørget de for bevertning og underholdning, og besøket var så vellykket at barnehagen og bosenteret allerede har snakket om et videre samarbeid.

– Vi har jobbet mye med dette prosjektet, og ungene gledet seg enormt. Og det var morsomt å se hvor alvorlig ungene tok oppgaven med å servere de som bodde på bosenteret. Og de eldre så ut til å kose seg de også. Så dette ble en vinn-vinn-situasjon for alle parter, sier Heidi Gravaune, pedagogisk leder i Midtheim barnehage.

Ungene storkoste seg da de besøkte bosenteret.

– Det var artig å besøke aldershjemmet. Der sang vi for dem, og så serverte vi alle som var der. Og så fikk vi boller. Og de var gode, sier Kornelia Hognes Berg.

Også de andre barna som var med på turen til bosenteret var storfornøyd.

Saken fortsetter under bildet.

Liam Nordvik Børstad, Alexander Juliussen og Theo Strand syntes det var stas at Isbilen kom på besøk til barnehagen. Foto: Jon Håkon Slungård

Is- og ballongfest

Senere på dagen ble det feiring i barnehagen, og det er her Veie og Torgkvartalet kommer inn.

– Som jeg nevnte, vi kan bidra, men ikke gjennomføre. Så da ordnet vi med en tryllekunstner og Isbilen til alle barna. Og det så ut til å falle i smak hos alle. Det er flott å se at alle blir så glade og fornøyde over en så enkel ting som et besøk. Dette vil vi ha mer av, sier Geir Veie.

Men han trenger ideer til hva neste prosjekt skal være.

– Vi er avhengig av ideer og god hjelp fra andre. Så brenner du for noe eller har en ide, ta kontakt. Det kan være et oppussingsprosjekt, et arrangement, ja hva som helst.

Foruten festen i barnehagen, vanket det også noen andre gaver til både bosenteret og barnehagen.

Saken fortsetter under bildet.

Spente barn før de skal inn å servere og underholde beboerne på Stjørdal Bosenter. Foto: Midtheim barnehage

Første bydiplom

I forbindelse med festen i barnehagen, tildelte Veie det aller første bydiplomet til Gravaune og Midtheim barnehage.

– Dette er et synlig bevis på at dere har vært med på å gjøre noe godt for andre i Stjørdal. Og vi lager gjerne mange slik diplomer, avslutter Veie.

Gravaune var beæret over at de fikk diplom.

– Dette var stort. Det er artig å bli satt pris på, selv om besøket på bosenteret var premie nok for seg selv, avslutter Heidi Gravaune.