Ole Wanvik Haugen (16) er tatt ut til geofag-OL. I september reiser han til Brasil.

Han er tatt ut som en av fire norske deltakere til geofag-OL. 16-åringen som er elev ved forskerlinja på Ole Vig videregående skole, reiser til Brasil midt i september for å være med på «International Earth Science Oplymiad», eller geofag-OL, for å si det litt enklere.

Norsk finale

- Jeg hadde sikkert litt tur underveis, sier en beskjeden 16-åring.

Under den norske finalen i Bergen, der han sikret seg OL-plassen i Brasil, hadde han selskap av to andre fra den samme klassen, Sigurd Stene og Håkon Larsen Aunet.

Ole Wanvik Haugen er nemlig ikke alene om å ha levert en sterk prestasjon. Hele klassen har gjort seg sterkt gjeldende i konkurransen.

- Hele 13 elever fra klassen kvalifiserte seg til andre kvalifiseringsrunde. Og av de 16 elevene i den norske finalen i Bergen, stilte Ole Vig med tre deltakere. Her klarte Ole en OL-plass. Dere har grunn til å være stolte over dere selv! sa en like stolt rektor Odd-Inge Strandheim.

Han spanderte kake på hele klassen for innsatsen.

Sterkt lag

Lektor Jens Holthe, som er lærer i forskerklassen, understreker nettopp laginnsatsen.

- Klassen utgjør samlet et lag som gjør det sterkt, og som er i stand til å få fram toppene – akkurat som det norske landslaget i langrenn, sier Jens Holthe.