Han har stilt seg i spissen for folkegaven som Stjørdal skal bidra til ved bryllupet til Kronprins Haakon Magnus og Mette Marit i august. Kronprinsparet får overrakt en protokoll med tusenvis av underskrifter der folk forplikter seg til å være på vakt mot hverdagsrasisme og bidra til toleranse.

– Dette blir en noe utradisjonell bryllupsgave som jeg vet kronprinsen vil sette pris på. Han engasjerer seg mot rasisme og oppfordrer alle oss andre til å gjøre det samme, sier ordfører Johan Arnt Elverum.

Innsamling av underskrifter til folkegaven foregår nå over hele Nord-Trøndelag. Alle kommunene er med.

– En nokså utradisjonell bryllupsgave dette?

– Ja, det er det. Men samtidig er dette en flott gave. Og vi behøver ikke en gang være konge-tilhengere for å være med. Dette er en gave som jeg tror også de aller fleste republikanere kan være med på. Det handler om å markere at hver enkelt av oss ønsker å ta et ansvar og vise at vi er for toleranse og mot hverdagsrasisme, sier Johan Arnt Elverum. Han var blant de første som satte navnetrekket sitt i protokollen som er utlagt ved biblioteket i Stjørdal. Ordføreren oppfordrer alle stjørdalinger til å komme og skrive under. Protokoller er utlagt også på servicetorget i rådhuset og på Prix-butikkene på Skatval og Hell og Joker-butikken i Hegra.

Alle som skriver under, får et synlig bevis på at de engasjerer seg mot rasisme. Det blir delt ut pins til alle underskriverne. En pin formet som en hjerte-nøkkel til å bære på jakkeslaget. 2001 er FNs internasjonale mobiliseringsår mot rasisme. Dette vil også bli markert under en tilstelning på FN-dagen i høst som skal markeres på Biblioteket i Stjørdal.

Related content