I dag klokken 19 blir det mulig å høre malvikdialekt på NRK Super.

Julestjerner

Julestemninga i studioet hos News On Request på Sveberg begynte for to måneder siden med dubbing av den danske julekalenderen ”Julestjerner”. TV-serien ble vist i Danmark i fjor, men nå har den fått trønderske stemmer.

Her har 14-årige Torbjørn Hammer fra Solbakken en hovedrolle sammen med den utflytta hommelvikingen Viggo Valle.

Hovedroller

Torbjørn Hammer er en av de tre i hovedroller som allerede har dubbet for NRK Super før i tegnefilmserien ”Den hemmelige stallen”. Serien ble vist i sommer.

Rollene

Torbjørn Hammer spiller Tom – en 7 år gammel gutt som tror at han er vampyrnisse og tøyser rundt, men hjelper Bob og Sus på oppdraget deres.

Viggo Valle fra spiller Bjarne som er en politimann og butikkassistent. Han prøver å holde alt i orden, tar alt på alvor, men det er ikke så lett når rare ting begynner å skje i Brorfelde.

– Dette var uvant i forhold til det jeg er vant med i Påskelabyrinten. Det er mange ting å forholde seg til. Man ser på video og hører danske stemmer, mens man leser teksten og legger til litt skuespill. Det var helt nytt, også skal man snakke så fort. Jeg er vant til å snakke sakte, men måtte gire opp kraftig for å følge med leppesynkroniseringen, sier Valle, som syntes at det var artig å få påvirke sluttresultatet med kreativt språk sammen med produsenten.

– Nå har jeg levd meg inn i rollen som Bjarne i en måned, og det ville vært artig å få møte den danske skuespilleren.

Veteran

14-årige Torbjørn blir omtalt som veteran i forhold til Viggo Valle.

– Torbjørn var med «Den hemmelige stallen» og vi fikk vanvittig mye skryt av skuespillerne, sier Trond Eliassen.

Selv er Torbjørn mer beskjeden, men synes det er greit å tjene seg noen ekstra kroner på å være skuespiller.

– Det er kjempebra, sier han med et smil.

Eliassen ser ikke bort fra at det blir flere oppdrag for trønderstemmer.

– Ja. Vi gjør dette for at det er artig og god reklame for oss. Det gjelder også for de som er med som skuespillere. Ingen blir rik av dette, men det har en verdi for miljøet rundt oss her i Malvik, sier Eliassen.

Nisser

Julestjerner” har en koselig stemning, inneholder mye humor, nisse-romvesener og stjerner.

Serien, som er laget for både barn og voksne, begynner 1. desember kl. 19 på NRK Super, har 25 episoder og er på 25 minutter hver. I julekalenderen møter vi familien Juul-Jørgensen, som består av snekker John, kona hans Maria, som er veldig glad i jula, og Sus, som er superflink til å sykle på BMX.

De bor i storbyen, men må flytte ut på landet. Gjennom 25 episoder forteller julekalenderen om deres nye liv langt ute på landet hvor de møter nisser, stjerner og en fantastisk og litt rar befolkning.