– Jeg må si meg fornøyd med det. Før jeg startet på den siste etappen fra Vikhammer til Trondheim hadde jeg en målsetning om å få beste etappetid på den strekningen også. Men jeg trodde der skulle bli vanskelig. Siste etappen var jo delt i tre, og det var ikke mange som sprang hele veien, sier Opem.

Etappen fra Vikhammer til Trondheim var på 15,6 kilometer, og 30-åringen brukte 50,45 minutter. Det tilsier en kilometertid på 3,15 minutter. På de fire etappene i St. Olavsloppet nedla han 50,4 kilometer.

– På forhånd trodde jeg ikke det skulle gå så bra, nei. Jeg kom ikke skikkelig i gang med treningen før i slutten av mars. I løpet av de siste to månedene før St. Olavsloppet trente jeg ti økter i uka, og jeg satset på å få en bra form til det startet. Og det lyktes jeg jo med, sier han beskjedent.

OPERASJON

Før jul var Rune Opem igjennom en akillesoperasjon. Det var ikke før i slutten av mars han var helt smertefri og kunne trene for fullt.

– Akillesen var betent, og jeg måtte skrape bort avvev og tok en liten bit av beinet som lå og irriterte. Formen er ganske bra nå, og innsatsen under St. Olavsloppet inspirerer til videre satsning, forteller Opem.

Planene for resten av sesongen har han ikke lagt ennå.

– Jeg må sette meg ned og plukke ut arrangement framover nå. Det hadde vært artig med halvmaraton i høst, og jeg tror det er et naturlig mål, forklarer han.

SFIK gjorde en sterk innsats i årets St. Olavslopp. De endte til slutt på en femteplass, og klarte dermed målsetningen om å havne et par hakk høyere enn fjorårets sjuendeplass.

– Det var veldig bra. Flere sprang hver dag og gjorde en bra innsats. Vi er fornøyde med plasseringen, avslutter Rune Opem.

Rune Opem har vært raskest på begge sine etapper så langt i St Olavsloppet.