Nå er det bare å finne fram fiskeutstyr og glede seg til nye turmål i Stjørdalsregionen, sier Stig Karslen i Stjørdal Jeger- og Fiskerforening (SJFF)

SJFF i samarbeid med Kjentmann Roar Valstad gjør et løft for innlandsfisket i kommunen med et nytt kart over fiskemulighetene.

- Vi får nå laget et kart over alle vatnene med hjelp av Roar Valstad. Kartet blir etter modell av Kjentmanns Topp 5

Spenning for liten og stor

Innlandsfiske er fin rekreasjon og en form for fiske som kan by på mye spenning og morsomme opplevelser for liten og stor.

- Men det er ikke mange som fisker i vatnene. Det er en uutnyttet ressurs, sier Karslen. - Noen av grunnen kan være at folk ikke vet om så mange steder å fiske, mener han.

Kan sette ut fisk

Stjørdal Jeger- og Fiskerforening ser det som sin oppgave å legge til rette for fiske, og de vil gjerne stimulere til et aktivt friluftsliv.

- I utvalget jobber vi også med å fremme fiske. En våt drøm for oss i innlandsfiskeutvalget er å få kultivert Hessjøen. I dag er det ikke fisk der, vi kan sette ut fisk. Det vil bety noen dugnadstimer, men det er vi ikke redd for å ta på oss, sier Karlsen. - Tenke seg en Hessjøen med fin ørret som både voksne og barn kan prøve å fiske på! legger han til.

- Er dette noe dere arbeider med?

- Vi har så smått begynt å kontakte noen grunneiere for å høre om de er positive. Med fisk i Hessjøen kan grunneierne selge fiskekort, mens brukerne av Remarka kan få mulighet til å fiske. En vinn-vinn-situasjon, slik vi ser det, sier Stig Karlsen.

Hessjøen i Remarka er fisketomt vatn i dag.