Den tradisjonsrike Storsjöcupen i fotball starter tirsdag, og mange trøndere satte seg i bilen for å kjøre til Östersund mandag.

De hadde nok ikke regnet med å stå lang tid i kø på E14 i Meråker. Det pågår veiarbeid ved brua ved Renåa, og det er lysregulering på stedet.

– Det er intervaller på lysreguleringen, og vi har fått meldinger om at det er og har vært kilometervis lang kø. Dessverre, sier trafikkoperatør Kristin Ekren ved Vegtrafikksentralen.

Tre kvarter i kø

Stjørdalingen Knut Erik Breivikås, som er lagleder for Tangmoens G16-lag, var blant dem som fikk en ufrivillig pause i kjøringen til Sverige.

– Jeg sto tre kvarter i kø. Veldig kjedelig, men det er likt for alle, sier han til Bladet.

Breivikås forteller at tidsintervallen på lysreguleringen er lik for begge sider, og det var ikke mange bilene som skulle til Östersund som kom seg videre før det ble rødt lys igjen.

– De kunne godt justert intervallen på en dag der halve Trøndelag er på vei til Östersund. Vi rykket ikke fram mye i køa for hver gang, sier Breivikås.

Mange henvendelser

Både Veitrafikksentralen og politiet har fått mange henvendelser om trafikkproblemene på E14 i dag.

– Folk har stått lenge i kø. Det er nok mange som er på vei til Storsjöcupen, sier operasjonsleder Ole Tuset i Trøndelag politidistrikt.