Florbyggen, som representerer Stjørdal Friidrettsklubb, forteller at han ikke viste hva han skulle si minuttene etter at beskjeden om OL-tur kom torsdag ettermiddag.

– Jeg husker ikke så mye av det som ble sagt i telefonen. Jeg ble stum, men da jeg fikk summet meg litt skjønte jeg at dette var noe stort, ja, kjempestort, sier Steinar.

– Hadde du noen anelse om at du kunne bli tatt ut?

– Det var antydet i medlemsbladet «Friidrett», men jeg bladde fort over, og tenkte ikke mer på det. Det var også tatt utgangspunkt i resultatene i fjor, og sjøl om jeg hadde en bra sesong, var det aldri i mine tanker at jeg skulle bli uttatt. Nå har man også tatt litt hensyn til årets resultater, og for meg er jo det bra. Har satt personlig rekord både på 100 m (11.25) og 200 m (23.06).

– Blir det 100 m i OL?

– Ja, og kanskje 200. Det vet jeg ikke ennå. Det er åtte jenter og åtte gutter som er tatt ut, og vi skal samles i Oslo på søndag og mandag. Senere skal vi noen dager på Toppidrettssenteret før avreisen til Spania. Når dette OL starter vet jeg ikke, men friidrettsøvelsene er fra 23. til 26. juli.

– Da er formen på topp?

– Nå hadde vi lagt opp til en formtopp i september, men det blir kanskje litt forandringer nå. Jeg må først høre med min trener Arne Gran hvordan vi skal gjøre det, sier Steinar Lundemo.

Related content