– For oss betyr dette veldig store forandringer, både på den ene og den andre måten. Men det sparer oss for store kostnader, sier Marthe Lian (65). Hun har drevet Marthes Renseri i Søndre Gate gjennom 40 år.

Nytt ansikt

Men nå vil kundene møte et nytt ansikt i en ny butikk når de oppsøker renseriet. Heretter vil de møte Malin Birkeland når de kommer for å hente eller levere tøy til vasking eller rensing.

På mandag åpner nemlig Malin Birkeland (28) og samboeren José Bedoya eget tatoveringsstudio i dagens renserilokaler.

– De skal betjene både sine egne kunder og renseriets kunder, som fortsatt skal kunne levere og hente her. Dermed får vi det samme opplegget her som vi har fått til i Trondheim, der vi samarbeider med en klesbutikk der kundene kan levere og hente vask og rens, sier Marthe Lian.

Samlet

Renseriet har rasjonalisert driften og samlet all vasking og rensing fra renseriets tre avdelinger i Nord- og Sør-Trøndelag her.

– Det er dyrt å ha kvalifiserte medarbeidere spredt rundt om på flere avdelinger. Nå samler vi dem på ett sted, med maskiner og alt, sier Marthe Lian.

Klær

Samtidig kommer det altså noe nytt i lokalene i Søndre gate. Malin Birkeland og samboeren satser på eget tatoveringsstudio, Malabares Tattoostudio. De to har flere års erfaring med eget tatoveringsstudio i Spania.

– I tillegg skal vi ha egen butikk som blant annet selger klær. Utvalget vil bli helt unikt, her finner du ting som du ikke finner andre steder, sier Malin Birkeland.

Hun er den som kommer til å møte kundene som stikker innom, mens samboer José er den som tar seg av tatoveringen.

Ny sjef

Marthes Renseri har eksistert i 40 år. Marthe Lian har overlevert stafettpinnen til sønnen Sivert Lian Opdahl, som nå har overtatt som daglig leder. Renseriet har 12 ansatte og har en årlig omsetning på rundt åtte millioner kroner.