Hommelvik IL ski kjøper ny tråkkemaskin til 1,5 millioner kroner.

– Den gamle begynner å bli sliten. Med en ny vil vi være sikre på at vi kan kjøre spor i all slags snøvær. Den har større motor og er generelt bedre teknisk utstyrt, sier leder i Hommelvik IL ski, Jostein Øwre.

– Vi kunne muligens klart oss en stund til, men det handler samtidig om å få igjen mest mulig penger for den gamle, legger han til.

Junior NM

Øwre legger ikke skjul på at ledelsen har gigantarrangementet vinteren 2015 i tankene når de nå velger å investere. Med skiavdelingen i spissen inviterer Hommelvik IL til junior-NM på ski.

Et arrangement som vil trekke nærmere 1000 deltakere til Jervskogen skisenter krever en oppgradert maskinpark, medgir Øwre.

Kronerulling

Et idrettslag på Vestlandet har allerede signalisert at de vil legge en halv million kroner på bordet for den ti år gamle løypetråkkeren.

Salgsinntekter, sponsing og kronerulling skal ifølge Øwre gi et balansert regnskap.

Skilederen håper nå at kommunens innbyggere ser verdien av de utallige dugnadstimene som hvert år legges ned i forbindelse med sporkjøring i Malvikmarka.

– Dette er en stor investering for et lite lag, sier han.

Støtte dekker ikke utgifter

Riktignok mottar idrettslaget et årlig kommunalt tilskudd, men ifølge Øwre er driftsutgiftene vesentlig høyere.

Lederen sier skiavdelingen har et mål om å samle inn rundt 200.000 på kronerulling.

I anledning det gedigne spleiselaget vil avdelingens ildsjeler i disse dager sende ut giroblanketter til husstander i Hommelvik.