Det samme skjedde for et par uker siden også, men da var ikke pappa Oscar Lindø i hælene og fikk fatt i ham. Plutselig sto Stian utenfor foreldrenes hus i Kalkflata noen kvartaler unna. Tilfeldigvis var mor hjemme, slik at hun kunne følge sønnen tilbake til Husbymarka barnehage før det ble satt igang leteaksjon.

Problemet er ei grind på baksiden av barnehagen, og nå er foreldrenes tålmodighet slutt.

– Vi vil være trygge for barna våre i barnehagen. Det er det vi betaler for. Men det kan vi ikke være, så lenge det står sånn. Egentlig burde det vært en fillesak å få satt på ei skikkelig grind, som ikke er så lett for små unger å åpne. Men nå har vi strevd i månedsvis uten å få noen god løsning, sier en fortvilt pappa Oscar Lindø.

Familien Lindø har bestemt seg for å holde tilbake barnehage-regninga på 5000 kroner for to barn inntil det er blitt orden ting, så de kan føle seg sikre på at sønnen virkelig er i barnehagen og ikke på vidvanke.

– Det går en svært trafikkert vei like nedenfor her. Det er ubehagelig å tenke på, så vi bekymrer oss. Arbeidsutvalget ved barnehagen har også arbeidet med grind- og gjerdesaken i lang tid, men uten skikkelig resultat. Den elendige grinda er ikke bare lett å åpne. En gang jeg var i barnehagen, fikk jeg se at sønnen min hadde kilt hodet mellom sprinklene i grinda, så føttene dinglet fritt. Etter den episoden ble det sveiset på ei stang. Men fortsatt står grinda står i en helling og går opp på en sånn måte at barna får den i ansiktet.

– Arbeidsutvalget har skrevet et brev til kommunen, som det tok fire måneder å få svar på, forteller Lindø videre. I det brevet står det at grind er utbedret.

– Det var den også på et tidspunkt, men nå er den gåen igjen. Deler av vinteren har den vært knyttet sammen med et skjerf. Så jeg har prøvd å henvende meg til kommunen på egen hånd, og nå prøver jeg med et brev, sier Lindø.

– Har du prøvd å gå til styreren?

– Ja, og jeg vet at barnehagen har strevd i lang tid for å få orden på inngjerding og grinder. Men det går visst fryktelig tregt med kommunen, som skal komme og gjøre ting. Lindø understreker at barna trives og at han er godt fornøyd med Husbymarka barnehage alle andre måter.

Related content