– Dette blir kjempeartig. Det er et privilegium å få delta på festivalen på Høylandet, både på scenen og utenfor. Et utrolig godt og artig miljø.

Dette sa Harald Morten Bremseth i Lånkerevyen, i det han og resten av revygjengen passerte Langstein i god stil og bil i går formiddag, på vei til festivalområdet på Høylandet. Lånkerevyen drar ganske tallrikt til årets festival, blant annet fordi hovedrevyen skal presentere to nummer fra revyen i 2003, nemlig ”Buktaleren” og ”Bjarne Blund”. Med på turen er også Lånkerevyens glimrende avlegger, ”Litjlånkerevyen”, som kvalifiserte seg til festivaldeltakelse med sketsjen ”Kildesortering”.

VUNNET MEST

I de åra Norsk Revyfestival har eksistert, har Lånkerevyen stukket av med seks førstepriser, og er dermed det mestvinnende revylaget i festivalens historie. En bragd som er lagt godt merke til i kultur-Norge. Nå skal de kjempe om nye priser, og prestasjonsangsten er kanskje med på lasset til Høylandet, den også?

– Nei, det var ikke plass til den, sier Bremseth. – Vi hovedrevyen er såpass erfarne at vi ikke er særlig berørt av prestasjonsangst eller sceneskrekk. Utfordringa er større for ungdommene i Litjlånkrevyen, hvor aktørene er femten-seksten år gamle. På Høylandet skal de opptre på scene foran flere hundre mennesker, og det kan være en tøff bit for så unge mennesker. Jeg ville aldri gjort det da jeg var på samme alder. Men gjengen i litjrevyen begynner faktisk å få litt erfaring, de også. I fjor gjorde de en kjempejobb på Humorfestivalen på Hemne, og vant to priser med ”Kildesortering”. De kapra både rekruttprisen og publikumsprisen. Så.. det er lov å ha visse forventninger til deres innsats på Høylandet, også. De skal delta i åpnningsforestillinga i dag, torsdag. Det skal vi i Lånkerevyen, også. Vi håper sjølsagt på hederlig plassering og omtale, men ambisjoneene strekker seg ikke lenger enn til finaleplass.

– Med ”Buktaleren” har dere gjort suksess tidligere?

– Joda, den har skaffa oss glitter og stas. Vi vant en pris med den på Hemne-festivalen. Det samme gjelder ”Bjarne Blund”. Etter festivalen på Hemne ble den direkte kvalifisert til Høylandet. Nå er det bare å klemme til, sier Bremseth.

FRA LÅNKE TIL HØYLANDET: Lånkerevyen er på plass på Høylandet, hvor Norsk Revyfestival starter i dag. Lånkerevyen er det mestvinnende revylaget i festivalens historie, og deltar i år med to sketsjer, blant dem Buktaleren, som her er avbilde fra Lånkerevyen i 2003 Foto: Arkivbilde
Foto: Arkivbilde