Det kunne ha gått riktig så ille for sykkellederen i Stj.-Blink, Asbjørn Andersen, under Namsen Rundt.

– Ja, jeg var heldig, sier Asbjørn, som forteller hva som skjedde.

– Det regnet kraftig, og vegbanen var glatt. 100 meter fra mål skulle vi inn i en 90 graders sving. Jeg lå innerst. Farten var nærmere 50 km/t. Utenfor meg hadde jeg en annen stjørdaling, Geir Arve Farbu. I det jeg skal legge meg over og begynne svingen er det en bak meg som kommer bort i bakhjulet. Sykkelen forandre retning, og i ren refleks får jeg skyvet til Geir Arve slik at han ikke blir med i veltet. Det hele skjedde så fort, og plutselig lå jeg i asfalten. Det gjorde fryktelig vondt i høyrekneet, men jeg fikk rotet meg i mål. Deretter bar det til Namdal sykehus for undersøkelse. Heldigvis var det ikke noe brudd. Innsida av høyrekneet var kraftig forslått, men etter rensing og plastring var det ut av sykehuset igjen - på krykker.

– Det kunne gått riktig ille?

– Ja, hadde jeg slått kneskåla i asfalten ville den ha blitt knust. Da hadde jeg nok ikke vært gående i dag.

– Og nå blir det krykker ei tid framover?

– Har kastet den ene, og har planer om å prøve sykkelen i morgen (torsdag). Vi får se. Det ser ikke så ille ut nå sjøl om det er litt hovent.

– Du falt fra en seier i klassen?

– Ja, jeg gjorde det, men jeg kom meg i mål og fikk notert tid. Det viktigste er at det gikk bra, og om ikke så veldig lang tid er jeg i fullt tråkk igjen, sier Asbjørn Andersen - til daglig lærer ved Halsen ungdomsskole.

Related content