Det er store forventninger lokalt når NRKs Sommertoget på vei sørover stopper på stasjonen i Hommelvik, samme dag som det tradisjonelle Amcar-treffet fyller sentrum med amerikanske biler og mange entusiaster i alle aldre.

Fra klokka halv ti tirsdag kveld sendes det tre kvarter lange Sommeråpent direkte fra Hommelvik stasjon med programlederne Jenny Skavlan og Hans Olav Brenner.

Lokale kulturinnslag

Det 250 meter lange Sommertoget er ventet inn på stasjonen klokka 14.22 tirsdag ettermiddag, og tas imot av ordfører Ingrid Aune, som vil ønske NRK-teamet velkommen til Malvik. Det blir flere lokale kulturinnslag i det direktesendte programmet.

– Vi gleder oss veldig til å besøke Hommelvik samme dag som det er masse folk på Amcar-treff, sier programleder Jenny Skavlan, også kjent som en av skuespillerne i bilfilmene «Børning».

– Det er første gang jeg besøker Hommelvik, der Hans Olav og jeg skal ha vår første direktesending som programledere for Sommeråpent, sier Skavlan.

Saken fortsetter under bildet.

Det blir mulighet for alle som møter opp på stasjonen å hilse på Perla og Fantorangen. Foto: NRK

Sommer-Malvik

– I kveldens sending skal vi møte ungdom og ledere som har vært med på fritidsaktivitetene i SommerMalvik. En tilfeldig utvalgt vil vise oss rundt på stedet, og det blir nok litt om hvordan det er å bo i Hommelvik. Ellers får vi besøk av Donald-tegneren Arild Midthun, som har laget en digital tegning av Sommertogets reiserute. Artisten Jonas Skybakmoen fra Stjernekamp skal synge for oss. Så nå håper vi at mange tar turen til Hommelvik og blir med oss under sendingen, sier Jenny Skavlan, som innrømmer at det er litt nerver ute og går før en direktesending på NRK.

For de yngste blir det nok et høydepunkt å få møte selveste Fantorangen og Perla, som de kjenner fra barneprogrammene på tv.